e-Fatura

e-Fatura’ ya şimdi geçin ve işletmenizin dijital dönüşümünü başlatın.

e-Fatura Nedir?

Elektronik ortamda hazırlanıp ilgili kişilere gönderilen e-Fatura; satılan malın miktarının, türünün, fiyatının ve toplam maliyetinin satıcı tarafından düzenlenip alıcıya bir belge şeklinde sunulmasıdır.

Tüm Cihazlardan Erişim

Bilgisayarınıza bağlı kalmadan mobil, tablet gibi cihazlardan işlem yapmak için internet bağlantınızın olması yeterli. Tüm cihazlardan erişme olanağı ile her platformlarda e-Fatura kesebilirsiniz.

Hız ve Zaman Kazanın

Faturalama süreçlerinizde klasik faturalar ile zaman kaybetmeyin. Süreç yönetimi ile işletmenizde tasarruf etmeye başlayın. Saniyeler içinde fatura kesin ve anında müşterilerinizle paylaşın.

Verimli Süreç Yönetimi

Sadece e-Fatura işlemlerinizi değil tüm ön muhasebe süreçlerinizi ve finansal verileri Miyo Ofis ile kolayca yönetebilirsiniz.

Faturalarınızı Güvenle Saklayın

Bilgisayarınıza bağlı kalmadan mobil, tablet gibi cihazlardan işlem yapmak için internet bağlantınızın olması yeterli. Tüm cihazlardan erişme olanağı ile her platformlarda e-Fatura kesebilirsiniz.

Maliyetlerinizi Düşürün

Dijital ortamda kesilen e-Fatura ile kağıt, baskı, postalama, mutabakat ve arşivleme maliyetlerinden kurtularak tasarruf edebilirsiniz. İşletmenizi dijitalleştirirken, maliyetlerinizi azaltın.

Sınırsız Destek

İhtiyaç duyduğunuz her an, her alanda uzman kişilerden oluşan ekibin sınırsız destek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

30 Gün Boyunca Ücretsiz Kullanın!

Düşük Maliyetli e-Dönüşüm ile Miyo Ofis’si Hemen Kullanmaya Başlayın

Avantajı Yakalayın!

e-Fatura' nın İşletmenize Avantajları Nelerdir?

İşletmenizi büyütün, tasarruf etmeye başlayın...

Dijitale Geçin

Faturalarınızı dijital ortama taşıyarak zamandan ve iş gücünden tasarruf etmenizi sağlar. Faturalama işlemlerinizi dijitalleştirin, kar edin.

Kesintisiz Erişim

Ofis dışında olduğunuz zamanlarda da e-Faturanızı oluşturabilir ve gönderebilirsiniz. İstediğiniz zaman ve istediğiniz yerden geriye dönük elektronik faturalarınıza erişebilirsiniz.

Maliyetlerinizi Düşürün

Kağıt fatura kullanırken fatura başı ödediğiniz masrafları e-Fatura’ya geçerek kuruşlara düşürebilirsiniz. İşletmenizi dijitalleştirirken, maliyetlerinizi azaltın.

Süreçlerinizi Hızlandırın

Dijital ortamda fatura iade ve iptal işlemlerini daha hızlı yapabilirsiniz. Saniyeler içinde fatura kesin ve anında müşterilerinizle paylaşın.

Sınırsız Teknik Destek

Karmaşık fatura sürecinde çözüm odaklı uzman destek ekibimizce sınırsız teknik destek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

e-Fatura Hakkında Merak Edilenler

Tüzel Kişiler için, mali mühür için ödeyeceğiniz bir ücret bulunmaktadır. Gerçek Kişiler isteğe bağlı olarak E-İmza veya Mali Mühür alabilirler. Bu mühür 3 yılda bir alınır. Sonrasında her firmanın ihtiyacına göre maliyetler değişmektedir. İhtiyaçlarınıza en uygun ürünümüzü bulmak için bizimle iletişime geçiniz.
İki tip kullanım vardır, birincisi kanun kapsamında kullanım zorunluluğu olan kişiler ve kurumlardır, ikincisi gönüllü olarak e-Fatura hizmetine geçiş yapmak isteyen gönüllülerdir. Ancak günümüzün dijital dönüşümüne ayak uydurmak için zorunda olmayan firmalar da e-Faturaya geçiş yapmalıdır.
GİB tarafından tebliğde yer alan kişilere ve kurumlara geçiş zorunluluğu getirilen, kanunen kâğıt fatura ile aynı niteliği taşıyan e-Fatura geçiş hizmetidir. e-Fatura’da, kağıt faturada yer alması gereken tüm bilgiler bulunur, alıcı ile satıcı arasındaki karşılıklı fatura iletimi elektronik ortamda gerçekleşmektedir.
Brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olanlar, ithalat- imalat nedeniyle EPDK’dan lisanslı firmalar, ÖTV III listesindeki malları imal, inşa, ithal eden firmalar, aracı internet siteleri, internet reklamcılığı hizmet aracıları, komisyoncu ve halciler, emlak alım ve satımı yapanlar, oto alım ve satımı yapanlar, işletme ruhsatına sahip oteller e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır. Gönüllü geçiş yapmak isteyen firmalar ciro alt sınırı olmaksızın geçiş işlemlerini tamamlayabilir.
e-Fatura kullanıcısı olan kişiler ve kurumlar, e-Fatura kullanıcısı olan tüm müşterilerine e-Fatura gönderir, e-Fatura kullanıcı olmayan müşterilerine ise e-Arşiv Fatura gönderirler.
Tüm e-Fatura ve e-Arşiv Fatura görüntülerine GİB web sayfasında bulunan e-belge görüntüleyici ekranlarından fatura XML leri yüklenerek ulaşılabilir. Yine aynı ekrandan ilgili faturaların doğrulamaları yapılabilir. Doğrulama yapılan faturalar, e-Fatura ise aynı ekrandan GİB sistemlerinden başarılı bir şekilde geçerek alıcıya ulaşıp ulaşmadığının bilgisi de sorgulanabilir. Ancak doğrulama yapılan faturalar e-Arşiv Fatura ise online ortamda alıcılara ulaşmadıkları için sorgulama yapılamamaktadır. e-Arşiv Fatura'lar GİB sistemlerine günlük olarak raporlanır. Raporlanan e-Arşiv Fatura'ların GİB sistemlerinde olup olmadığı bilgisi ise, yine GİB web sayfası üzerinden yapılabilir. Bu alanda sorgulama yapmak için fatura göndericisinin VKN/TCKN bilgisi, faturanın tam numarası, faturanın ödenecek tutar bilgisine ihtiyaç vardır. İlgili e-Arşiv Fatura GİB sistemlerine raporlandı ise sorgulama sonucu faturanın şifreli bilgileri ile “Sistemde Kayıtlıdır” ibaresi görülür.
e-Fatura keserken alıcı bilgileri bölümünde yer alan VKN/TCKN alanına alıcının vergi kimlik numarası girildiğinde, sistem alıcısına göre fatura türünü otomatik seçer. Unvanı kısmına alıcının unvanı; T.C. Kimlik numarası girildiğinde ise alıcının adı ve soyadının tam olarak girilmesi zorunludur. Bu bilgiler girildikten sonra faturaya mal/hizmet ayrıntıları eklenir ve doğrudan portal üzerinden alıcısına iletilir.
Evet, zorundadır. 2018 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar e-Fatura mükellefi olmayan alıcılara fatura kesebilmek için geçmek zorundadır.
e-Fatura uygulamasından yararlanan mükellefler hesaplarının açılmasını takip eden 7 günden sonra kayıtlı kullanıcılara e-Fatura göndermek ve almak zorundadırlar.
Ek olarak, e-Fatura düzenleme yetkisi bulunan mükelleflerin gerek kendi sistemlerinde gerekse e-Fatura Uygulamasında meydana gelebilecek arıza ve kesinti durumlarında fatura düzenleyebilmek için yeteri kadar basılı kağıt fatura bulundurmaları zorunludur.
e-Faturada, kağıt faturada olduğu gibi iptal ve iade işlemleri yapılabilir. Gönderdiğiniz e-Faturanın iptal edilebilmesi için alıcının 8 gün içerisinde bu faturayı "reddetmesi" gerekiyor. 8 gün içerisinde reddedilmeyen e-faturalar onaylanmış sayılır.